Viatge a El Salvador per conèixer la tasca de Mans Unides

Infants_1

Maria Ramon, voluntària del Vendrell, ha estat de viatge de formació a El Salvador i comenta que els projectes visitats representen una millora substancial per a les persones a qui van destinades, ja que parteixen de necessitats bàsiques molt ben estructurades pels socis locals, els quals coneixen a bastament l’amplitud i profunditat de les mancances estructurals que sofreix el país.

Mans Unides hi aporta no només el suport material i econòmic, sinó també l’enfortiment de les esmentades estructures, tant en el camp educatiu, com social, agrícola o de suport a l’emprenedoria.

El Salvador és un país complex on es dóna el millor de les persones, però també el pitjor. El grau de violència és considerable, sobretot en àrees urbanes on hi ha barris marginals que concentren les maras, o grups juvenils extremadament violents que es dediquen no només al narcotràfic, sinó també a l’extorsió de la gent senzilla. Mans Unides també intervé en aquest barris tot procurant un enfortiment del teixit social, preservar els nens i nenes, donar ajut a les mares i àvies que, a més de treballar, n’han de tenir cura, i a recuperar, en el que sigui possible, els carrers, ja que sovint la violència fa que no s’atreveixin a transitar-los.

Vam visitar aquests espais, i la veritat és que Mans Unides, amb uns magnífics socis locals que coneixen molt bé el territori i les seves possibilitats, contribueix a  avançar cap a una normalització social. Costarà, perquè el tema és molt complex, però poc a poc es van assolint fites de pau i de concòrdia.


 

 

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>