Viatge de formació a El Salvador

La nostra companya Mª Ramon, voluntària del Vendrell, acaba d’arribar del viatge de formació de Mans Unides a El Salvador on ha visitat els projectes que s’estan finançant en aquest país. Us transmetem la seva impressió

Aquest viatge m’ha permès copsar el sentit mes fondo i complet de Mans Unides a l’hora d’ajudar els pobles més desfavorits. No és només una ajuda material sinó integral, que abasta tota la comunitat en els aspectes socials, laborals, econòmics i d’aprenentatge.

Les persones que he conegut a El Salvador mostren una disposició oberta i permeable a les millores que reben. Es posen de seguida a la feina que els marquen els tècnics, i aprenen de pressa. La seva actitud és positiva, oberta i solidària amb els seus convilatans: no mostren ni una engruna d’egoisme.

Hem visitat projectes que els procuren  sobirania alimentària, com millora de conreus, cooperatives per a posar en marxa un forn de pa… Projectes educatius, d’alfabetització, d’acolliment de nens i joves… Projectes orientats a l’equitat de gènere… Projectes d’organització comunitària i enfortiment del teixit social… Projectes portats a terme en barris marginals… vull manifestar que he après molt.  

Amb paraules d’ella “ hi ha tant per explicar que no sé com expressar el que he viscut i el sotrac emocional que representa…”

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>