“El món no necessita més menjar. Necessita més gent compromesa”

Ahir es va presentar la campanya “El món no necessita més menjar. Necessita més gent compromesa” a la Cambra de Comerç de Tarragona.

cambra5

La presidenta de Mans Unides a Tarragona, Esther Freijanes, ha posat èmfasi en les qüestions essencials i urgents per acabar amb la fam i la pobresa al món com són: el malbaratament d’aliments, la lluita contra l’especulació alimentària i el compromís amb una agricultura respectuosa amb el medi ambient.

Ha insistit en que cal plantejar la lluita contra la fam com un deure ètic personal i responsable de tota la societat civil i afegeix que el problema no és la manca d’aliments sinó la seva mala distribució.
Ha donat a conèixer els tres projectes que vol finançar Mans Unides de Tarragona aquest any 2017:
- Índia: Un programa educatiu per a nens que fabriquen maons.
- Nicaragua: Un programa de capacitació tècnica i desenvolupament econòmic per a joves rurals
- Madagascar: Un Programa de construcció d’aules per a batxillerat.
Seguidament va presentat al convidat, Mn. Josep Frigola, pare blanc, missioner a Níger, autor del llibre Una vida per a Àfrica que va explicar la seva experiència en la conferència “Missió i cooperació”.
Va ressaltar la importància de l’educació com a eina de desenvolupament i autonomia. Organitzaven programes d’educació de base en un Centre Sociocultural construït per Mans Unides on es feia alfabetització i programes per a la dona: costura, pràctiques d’higiene, cuina, gestió domèstica.
Va convidar al assistents a ser generosos, fer confiança amb Mans Unides i els socis locals i ser caritatius.

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>